Kestopigmentoinnit

 • Puuterikulmat
 • Huulien muotoilu ja sävytys
 • Eyeliner

Kestopigmentointi on yksi kauneudenhoitoalan suosituimmista palveluista. Toimenpiteen aikana ihoon istutetaan kestopigmenttiväriä, jolla jäljitellään tavallista meikkiä. On selvää miksi tämä palvelu on niin suosittu: meikki kestää usean vuoden ajan. Taitavasti tehty pigmentointi korostaa asiakkaan kauniita piirteitä; korostaa silmiä, korjaa huulia sekä kulmia visuaalisesti.

Käytämme hoitolassamme iColorin Amerikassa valmistettuja kestopigmentointivärejä. Pigmentit eivät muutu ei-toivotun sävyisiksi - värit on tasapainotettu niin, että kulmat eivät muutu punaisiksi, vaaleanpunaisiksi, sinisiksi tai vihreiksi. Pigmentit ovat turvallisia ja ne testataan säännöllisesti, testitulokset ovat julkista tietoa.

Kestopigmentointien ikäraja on 18 vuotta.


PUUTERIKULMAT

 • Pigmentoinnin puuteritekniikka eroaa klassisesta tekniikasta siten, että sen periaatteena on korostaa luonnollisia kulmakarvoja mahdollisimman vähällä häirinnällä. Pigmentti häivytetään ilman ihon umpitäyttöä. Lopputulos on upea. Puuteritekniikalla luodaan vaikutelma kevyesti meikatuista kulmista. 

HUULIEN MUOTOILU JA SÄVYTYS 

 • Huulien kestopigmentoinnilla saadaan huulet näyttämään mehukkaammilta ja selkeämmiltä. Lopputulos voi olla luonnollinen puna tai halutessa voidaan tehdä meikatumman näköinen lopputulos. Pigmentoinnilla voidaan tasata huulten epäsymmetriaa ja peittää mahdollisia arpia. 

EYELINER

 • Silmien kestopigmentoinnilla saadaan silmistä ilmeikkäämmät ja katseeseen intensivisyyttä. Tumma ripsiraja luo vaikutelman tuuheammista ripsistä. Pigmentoinnilla voidaan myös parantaa silmien muotoa. Oikein valittu kestomeikkityyli ja -sävy tasapainottavat kasvojen piirteitä: tekevät silmät isommiksi tai pienemmiksi, muuttavat visuaalisesti silmien välistä etäisyyttä jne. Kestomeikin värivalinta riippuu henkilökohtaisesta värityypistä: silmien ja hiusten väristä, ihon väristä ja asiakkaan mieltymyksistä.

MITEN UUSIA PIGMENTOINTEJA HOIDETAAN?

Kestopigmentointien hoitaminen kotona on tärkeää jotta lopputulos olisi täydellinen.

Pigmentoinnin jälkeen:

Viikon ajan

 • vältä käsitellyllä alueella vahvoja voiteita ja meikkaamista
 • Vältä saunommista, voimakasta hikoilua ja uimista
 • Älä koskettele pigmentoitua aluetta koska haava on vielä auki, näin varmistetaan ettei pigmentoidulle alueelle pääse likaa ja bakteereja.
 • Muista että väri näyttää tässä vaiheessa paljon tummemmalta kuin lopputulos.
 • Mikäli pigmentoitu alue kutisee, käytä Bepanthen voidetta alueen rasvaamiseen.

Kuukauden ajan

 • Vältä auringon ottoa ja solariumia, käsitellyt alueet voi tarvittaessa suojata aurinkovoiteella.
 • Pigmentoinnin jälkeen syntyvää hilseilyä EI SAA raapia eikä irroittaa.

MITÄ IHOSSA TAPAHTUU PIGMENTOINNIN JÄLKEEN?

Heti toimenpiteen jälkeen pigmentointi näyttää 30-50% tummemmalta kuin toivottu lopputulos. Ylimääräinen väri kuitenkin irtoaa kuolleen ihosolukon mukana pois ja jälki pehmenee huoattavasti n. Viikon kuluessa käsittelystä. Älä revi tai raavi ihon pinnalle mahdollisesti muodostunutta rupea, vaan anna sen aina irrota itsestään pesun tai rasvauksen yhteydessä.

Silmänrajaukisen yhteydessä esiintyy muita pigmentointialueita näkyvämpää turvotusta joka kestää päivästä kahteen. Pieni muotoiset verenpurkaumat (mustelmat) ja näärännäpyt ovat myös mahdollisia.

Huulien pigmentointi voi laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla. Oireiden ilmaantuessa käytä välittömästi herpeksen hoitoon tarkoitettua voidetta. Jos sinulla on vahva taipumus huuliherpekseen, kannattaa syödä ennalta ehkäisevä kuuri sisäisesti (reseptilääke).


MIKSI JÄLKIPIGMENTOINTI ON TÄRKEÄÄ?

Kestopigmentointi koostuu aina kahdesta käsittelykerrasta: ensimmäinen - pohjatyö ja toinen - huolto, jolloin laitetaan optimaalinen määrä pigmenttiä, silloin iho ottaa sitä vastaan paremmin ja nopeammin. Kertojen välillä tulee olla vähintään 4-8viikkoa.
Ekalla kerralla ei koskaan saada vietyä tarpeeksi väriä ihoon. Toisella kerralla korjaantuvat myös ne vaaleammat, värjätyt ja korjausta vaativat kohdat

Viikon kuluessa väri vaalenee huomattavasti, koska ihonalaiset verisuonet paranevat. Myös pintahaava paranee ja kuori lähtee, joka on pinnalle jäänneellä pigmentillä värjättyä "kelmua". Pigmenttiä kuljetetaan dermikseen, johon se asettuu 28 päivän kuluessa (solun sykli) ja tuon ajan kuluttua väri kuultaa ihon läpi. Iho on tietynlainen suodatin, jonka väri riippuu elimistön omien pigmenttien määrästä. 1-2kk kuluttua väri vaalenee lisää ja alkuperäisestä väristä voi jäädä jäljelle enää noin 30-50%. Silloin tehdään huolto eli jälkipigmentointi.

Jokaisen käsittelyn jälkeen pigmenttiväriä poistuu ihosta yksilöllisesti, toisilla paljon, toisilla tuskin mitään. Vasta jälkipigmentointi takaa tasaisen ja viimeistellyn lopputuloksen. Lopullinen väri ja tulos näkyy noin kuukauden kuluttua jälkipigmentoinnista.

Ensimmäisen pigmentoinnin jälkeen uusinta vahvistus on tehtävä 4-8viikon sisällä, jotta pigmentoinnin raamit on vielä nähtävissä.


PIGMENTOINNIN KULKU

Ennen toimenpidettä saat täytettäväksesi esitietolomakkeen sekä kotihoito-ohjeet. Esitietolomakkeella varmistamme palvelun turvallisuuden ja mahdollisimman onnistuneen lopputuloksen pigmentoinnille.

Yhdessä keskustellen suunnittelemme halutun mallin ja käytettävät sävyt. Esitietolomakkeeseen kirjataan mitä pigmenttejä käytetään.

Pigmentoinnissa väriä viedään ihon sisään pienellä pigmentointineulalla. Tarvittaessa käytetään puuduteaineita. Useimmiten pigmentointi koetaan kivuttomana tai lähes kivuttomana toimenpiteenä.

Pigmentoinnin päätteeksi kerrataan kotihoito-ohjeet ja varataan jälkipigmentointi aika 4-8 viikon päähän.


KUINKA KAUAN PIGMENTOINTI PYSYY IHOLLA?

Kestopigmentointi pysyy hyvänä asiakkaan ihon laadusta riippuen 1-3 vuotta. Väri haalistuu pikkuhiljaa ihon uusiutumisen myötä. iColor pigmenttivärit on väritasapainotettu joten värin haalistuminen ei muuta pigmentointeja esimerkiksi sinisiksi tai punaisiksi.

Mikäli haluat jatkaa, ja miksipä et haluaisi, kestopigmentointien pitoa kannattaa vahvistusaika varata ennen kuin muoto ja väri katoavat kokonaan. Kestopigmentoinnin vahvistaminen maksaa tällöin huomattavasti vähemmän kuin ns. uusien tekeminen.


Kestopigmentointien ikäraja on 18vuotta.