Jalkojen viikottainen hoito

09.03.2021

Jalkojen viikottainen hoito on muutakin kuin jalkojen huolellista pesemistä päivittäin. Jalkojen viikko tai kuukausihuollossa voidaan paremmin pureutua jalkojen ongelma kohtiin. Mikäli käytät viilaa voi varpaan kynsiä lyhentää kerran viikossa. Mikäli käytät leikkureita ei ole asianmukaista käyttää niitä joka viikko. Ongelma on nimittäin se että liiallisella leikkaamisella tulet lyhentämään kynsiäsi liikaa ja kynnet kasvavat varpaissa noin 1mm kuukaudessa eli viikossa 0,25mm, kenenkään kynsisakset eivät onnistu leikkaamaan niin lyhyttä pätkää kerrallaan.

 Leikkaa siis kyntesi vain silloin kun siihen oikeasti on tarvetta, esimerkiksi kuukauden välein. 

Käytitpä lyhentämiseen leikkureita tai viilaa viimeistele lopputulos aina viilaamalla. Viimeiset viilan vedot tulee vetää ulkoreunasta sisäänpäin, näin kynsi jää reunaltaan mahdollisimman sileäksi ja kiinteäksi. Paksuuntuneita kynsiä voi varovasti viilata kynnen päältä ohuemmaksi mutta suosittelemme että jätät tämän jalkahoitajasi tehtäväksi. Jalkahoitaja huoltaa näppärästi myös ne jalat joissa isompaa proplematiikkaa kuten sisäänpäin kasvaneita kynsiä. Lue lisää kynsien hoidosta täältä.

Kynsinauhat pysyvät pääsääntöisesti siisteinä ja terveinä päivittäisellä rasvauksella. Viikkohuollossa voi kynsinauhoja kevyesti lykkiä alaspäin ja käyttää kynsinauhoja pehmittävää ja sulattavaa kynsinauhavettä tai -voidetta. Seuraa tuotekohtaisia ohjeita. Meidän suosikkituotteemme kotiin löytyy Footlogixin sarjasta. Kynsinauhoille voi riittää se että käsittelet niitä jalkojen kuorinnan yhteydessä. Footlogix-sarjan kuorinta-aine  sisältää minimaalisia hohkakiven palasia jotka kuorivat tehokkaasti kuolleen ihosolukon, mitä myös kynsinauhat ovat.

Tähän väliin haluan kertoa yhdestä huolestuttavasta ilmiöstä joihin olemme enenevissä määrin törmänneet. Jalkahoitoon on tullut henkilöitä punoittavien ja kipeiden kynsivallien kanssa. Syynä on ollut varpaankynsien ja ympärisihon näpertäminen ja repiminen. Pahimmillaan tämä on johtanut kynsivallintulehduksiin mikä on oikeasti aika vakava juttu.


Kotijalkakylvyt on kätevä toteuttaa saunomisen yhteydessä. Laske saaviin hieman kädenlämpöistä lämpimämpää vettä, mukaan voi laittaa esimerkiksi jalkakylpysuolaa. Seuraa tuoteen mukana tulevia ohjeita. Liuota jalkojasi 5-10minuuttia. Mikäli sinulla on diabetes ole maltillinen, 3-5minuutin liuotus riittää. Mikäli kärsit kuivasta ihosta, tee kylpy korkeintaan kahdesti kuukaudessa. Muistat kun puhuttiin ( jalkojen päivittäinen hoito postauksessa) veden kuivattavasta ominaisuudesta. 

Mikäli sinulla on jaloissasi sieni-infektio pidättäydy kylvetyksestä jotta et edesauta infektion leviämistä terveeseen kudokseen. 

Sieni-infektion ollessa kyseessä kipitä lääkäriin tai vähintäänkin apteekkiin hakemaan täsmähoitotuotteita infektion taltuttamiseen. Sieni-infektion tukihoitoja suosittelemme Footlogixin punaista tuotesarjaa.

Kylvettämisen jälkeen toimi kuten päivittäisessä jalkojen hoidossa.

Nyt olemme kahlanneet läpi jalkojen perushoidon kotioloissa. Seuraavissa postauksissa perehdytään tarkemmin jalkojen ihon ongelmiin ja täsmähoitotuotteisiin.

Pidä jalkasi kevyinä!