Saunan syli

04.09.2021

Sauna on suomalaiselle elämän mittainen matkakumppani. Kun keho tai sielu kaipaa huolenpitoa on suuntana Sauna.

Saunalla on tutkitusti hyviä terveysvaikutuksia. Jo perinteinen suomalainen sauna tukee kehon omia paranemismekanismeja ja näin auttaa oman terveyden ylläpidossa. Erilaisilla saunahoidoilla ja seremonioilla voidaan tehostaa saunan terveysvaikutuksia sekä tehdä saunomisesta entistäkin mielenkiintoisempaa ja elämyksellisempää.

Olen jo vuosia tehnyt Puhdistussaunoja luonnon yrteistä, kukista ja puiden oksista. Saunassa on paljon hauskempaa kun siellä on jotain uutta, joskus se on mustaviinimarjapensaskranssi kuikaalla ja joskus taas hunajasuolakuorinta lauteilla. 

Olin jo pitkään haaveillut pienestä ja tunnelmallisesta saunatilasta jossa voisi vähän "sotkea". Sattumusten kautta päädyin Hakalan saunaan ja siellä Arin kanssa keskustellessamme huomasimme että meillä saattaa olla sama suunta =) Näin lähdimme kehittelemään saunaseremonioita. 

Hakalan saunan historia on muuten innostava ja upea! Kyseessä on historiallinen yleinen sauna Jyväskylän Halssilassa. Ensi löylyt saunassa otettiin 1950 ja löylyttelyä jatkui Jyväskylän kaupungin pyörittämänä aina vuoteen 1991 saakka. Tarina jatkuu 2018 jolloin Yläkaupungin saunaseura ry. osti Hakalan saunan tontin ja herätti rapistuneen saunarakennuksen eloon. Hyvien sponsoreiden ja ammattitaitoisten vapaaehtoistyöntekijöiden voimin saunarakennus palasi loistoonsa 2019.

Remontoitu Hakalan sauna on säilyttänyt perinteisen ilmeensä ja tunnelmansa mutta mukavuuksiltaan se tullut nykyaikaan. Lattialämmitys, puukiuas, sadevesisuihkut, ulkoporeallas sekä hyvä valaistus luovat tunnelmaa ja turvallisuutta. Mainitsinko jo ulkoporealtaan ja aidon puukiukaan? 

Hakalan saunan historialliset seinät ovat myötäelänneet monen kulkijan ilot ja surut. Saunan lämmön syleily ja tulipesän rätinä luovat kauniita tunnemuistoja. Kun kiukaan urut henkäilevät lempeitä löylyjään, loittonevat arkiset mielen hälinät ja melut, jäljelle jäävät hiljaisuus ja rauha. Sauna on lääke moneen kolotukseen ja vaivaan ja näin ollu jo satoja vuosia. Haluamme jakaa teille uuden tavan nauttia saunan hoitavista vaikutuksista. Näin syntyi erityinen saunaseremonia; Saunan syli.

Sauna syli

Saunan syli rauhoittaa mielen, hoitaa kolotukset, rentouttaa lihakset ja saa kehon tuntumaan nuoremmalta ja terveemmältä. Kuolleenmeren merisuolakuorinta, jalkakylpy sekä mutanaamio saavat ihon ja olon hehkumaan. Seremonian jälkeen voit huomata elimistön kiputilojen helpottuvan, ihosi tuntuvan taivaallisen pehmeältä ja olosi vuosia nuoremmalta. Seremoniaan kuuluvien terapioiden yhteisvaikutuksesta saunotus toimii aikuiselle iholle anti-ageing hoitona ja nuoremmalle iholle ihon epäpuhtauksia hoitavana ja vanhenemismuutoksia ennaltaehkäisevänä.

Palvelusisältö:

  • Jalkakylpy
  • Suolakuorinta
  • Mutanaamio
  • Sauna ja saunottaja

Saunan syli toteutetaan Hakalan saunassa ( Kärpänkuja 16, 40400 Jyväskylä). Syliin pääset ennakkoajanvarauksella osoitteessa https://vello.fi/hakalansauna/ylakaupungin-saunaseura-ry Tällä hetkellä yhteen saunotukseen otetaan kerrallaan maksimissaan neljä henkelä. Yksi saunotus kestää tunnin mutta sinun ei tarvitse kiirehtiä pois vaan voit vielä nauttia ulkoporealtaan lämmöstä. 

Hinta 50€ (sisältää saunaseuran jäsenyyden) , saunaseuran jäsenille 40€

Saunan syliä järjestetään myös ryhmille. Pyydä tarjous!


Hakalan sauna

Osoite: Kärpänkuja 16, 40400 Jyväskylä

Pysäköinti: Saunan pihassa on tilaa viidelle henkilöautolle. Kadunvarsipysäköinti on sallittu 1.4. - 31.10., muina aikoina se on kielletty. Pysäköidä voi myös Kivistön työväentalon parkkialueelle (200 metriä).

Bussilla: Lähin bussipysäkki on Kivistö (200 metriä), säännöllisesti liikennöivät vuorot 1, 2 ja 3.