Voimaannuttavaa Naisten päivää!

03.03.2021

Mahtavaa että olet juuri tässä!

Vaikka olemmekin sekä miesten että naisten kauneus- ja komeushoitola, haluamme osoittaa tänään sanomamme erityisesti naisille sillä onhan nyt Naisten päivän alusviikko.

Kansainvälinen naistenpäivä sai alkunsa naisten oman toiminnan ja taistelun tuloksena, ja sitä vietetään vuosittain maaliskuun 8. päivänä. Päivän tarkoituksena on juhlia naisten taloudellisen, poliittisen ja sosiaalisen aseman kehittymistä ja kiinnittää huomiota siihen, mitä täytyy vielä tehdä, jotta sukupuolten välillä vallitsisi todellinen tasa-arvo.

Meille naisten päivä on naiseuden kunnioittamista, sitä että jokainen saa olla sellainen kuin on ja olla yhtä arvokas kuin kuka tahansa muukin. Meidän työmme on parhaimmillaan jokaisen naiseuden (myös miehuuden) tukemista, voimaannuttamista ja vahvistamista.

Meillä on tupa täynnä kirjen ja leffojen suurkuluttajia ja usein tulee asiakkaiden kanssa vaihdettua vinkkejä siitä mitä katsoa tai lukea. Palamme halusta kertoa muutamasta kirjasta ja sarjasta jotka toimivat meille naiseuden innoittajina.

Ensin lyödään Riikan kirjahyllystä tiukkaa kamaa eli tieteelliseen tutkimukseen pohjautuvaa faktaa pöytään. Näiden kolmen kirjan kahlaamisen jälkeen olet entistä vakuuttuneempi siitä kuinka suuri potentiaali maailmassa on vielä vajaalla käytöllä ja kuinka suuriin saavutuksiin voidaan päästä tulevaisuudessa kun naistenkin osaaminen pääsee yhä enenevissä määrin esiin.

Dr. Sharon Moalem - Parempi puolisko: naisten geneettinen ylivertaisuus

Moalemin kirja "Parempi puolisko" kertoo kuinka naispuoliset ovat miespuolisia "vahvempia" elämän kaikissa vaiheissa. Tämä kirja vastaa kysymykseen, miksi naiset paranevat ja palautuvat niin nopeasti ja miksi miesten flunssa on niin paljon kamalampi kuin naisten, miksi nainen elää pidempään ja miksi keskostytöillä on suurempi todennäköisyys selviytyä poikiin verrattuna.

Miksi? Vastaus löytyy X-kromosomiparista joka löytyy naisten geeneistä vaan ei miesten. Tämä tekijä antaa naisille selvän selviytymisedun. Yhteenvetona: nainen (sekä peruna) on suunniteltu kestämään.

Caroline Criado-Perez - Näkymättömät naiset

Edellämainitun kirjan jälkeen sopii luontevaksi jatkumoksi "Näkymättömät naiset". Kirjassa kerrotaan miten maailmaa suunnitellessa puolet väestöstä on unohdettu kokonaan, nimittäin naiset. Tämä kirja ei ole naisten aseman surkuttelua vaan se on täynnä elävän elämän esimerkkejä siitä miten naisten huomioiminen mm. Tuotesuunnittelussa, kaupunkisuunnittelussa, lääketieteessä, teknologiassa ... siis kaikessa on johtanut toimivampaan yhteiskuntaan ja jopa taloudellisiin säästöihin ja lisääntyneeseen turvallisuuteen.

Tämä kirja ei mollaa miehiä mutta korostaa naisia koskevan datan käytön tärkeyttä maailmaa rakennettaessa.

Jos nämä kaksi kirjaa eivät saa sinua halkeamaan ylpeydestä naiseuttasi kohtaan niin lueppa tämä:

Mia Kankimäki - Naiset joita ajattelen öisin

Naiset joita ajattelen öisin on kirja jonka soisimme jokaisen tytön lukevan. Historian lehdiltä löytyy lukemattomia inspiroivia naisia; seikkailijoita, taiteilijoita ja tiedenaisia joita ei koulun oppikirjoissa mainita. Tämä kirja saa ihmettelemään, miten voi olla mahdollista että historian tietämyksessäni on ollut näin suuri aukko? Tämä kirja kertoo menestyneistä naisista läpi historian.


Tullaan takaisin tähän päivään. Naiseus ei kuitenkaan ole vain geenejä, urotekoja tai saavutuksia. Itseasiassa naiseus ei ole mitään tiettyä juttua mutta samalla se voi olla mitä vain. Parasta tässä kaikessa on se että jokainen määrittelee sen itse. Naiseus on elinikäinen sisäinen matka elämän alusta, elämän loppuun ja siihen matkaan sisältyy koko inhimmillisen elämän koko tunteiden kirjo.

Mistä on pienet tytöt tehty?

Me toivoisimme että pienet ja isot tytöt on tehty ennen kaikkea rakkaudesta ja sisäisestä rauhasta. Näitä teemoja käsittelee Pian kirjahylly, tervetuloa kurkkaamaan.

Anna Taipale - Sydänjuttu

Tämä on viimeisen päälle hyvän olon kirja! Itsensä rakastamista juuri tässä hetkessä, juuri tämmöisenä, mitään muuttamatta. Ei tarvitse odottaa mitään tulevaisuuden sitku-hetkeä, eikä suorittaa itsestään 8.0 versiota. Kaikki on hyvin juuri nyt. Jos tämä kirja ei anna sinulle toivoa ja hyvää mieltä, niin ei sitten mikään. Vahva suositus ihan jokaiselle.

Keiju Vihreäsalo - Jotta voisin rakastaa

Vaikka voisi kuvitella, että rakkaus on maailman luonnollisin asia, se voi olla myös se mikä meitä eniten haavoittaa ja traumatisoi. Toisaalta, se voi olla myös se kaikkein eheyttävin voima maailmassa. Toivoisin, että kaikki saisivat osakseen rakkautta, uskaltaisivat rakastaa ja olla rakastettuina💖 Tämäkin kirja oli todella silmiä avaava, vaikka ensin ajattelin, että kuinka paljon siitä rakkaudesta voi muka kirjoittaa. Vahva suositus.

Elizabeth Gilbert - Eat pray love

Omaa tietään etsimässä. Kaikille itsensä etsijöille aivan klassikko kirja! Tätä lukiessa tekee mieli lähteä itsekin matkustelemaan ja etsimään itseään. Kaikille koronan väsyttämille edes jonkinlainen virtuaalimatka ja lomaromanssi. Ja jos et pode vielä matkakuumetta, niin voit tällä sitä sitten nostattaa. Nauttikaa lennosta!

Kaikki eivät viihdy tai ehdi viettää aikaansa kirjojen parissa ja se on myös ihan okei. Monelle suuremman tyydytyksen tuo istahtaa mukavasti sohvalle hyvä sarjan eteen ja eläytyä siihen. 

The Queen's Gambit

Rikan ja Sabinen mielestä talven sarjoista vaikuttavin on ollut - The Queen's Gambit eli Musta Kuningatar, valtavan hieno tarina kehnosta lastenkodista lähtöisin olevan nuoren naisen matkasta shakkipelaajien huipulle. Tämä koskettava tarina on fiktio mutta tavallaan myös totta. Tarina kertoo naisesta joka on sitkeä sissi vaikkakin ulkonäöltään hauras kun Lumikki. Ihan kun leikkien hän loi oman tiensä shakkimaailman huipulle 50-60 luvun miesten hallitsemassa maailmassa.  Tarinan opetus on se että tarvitaan vain yksi, joka näkee ja uskoo kykyihin, sillä pärjää ja voi kehittyä huipulle saakka. Tämä sarja antaa paljon toivoa ja on voimaannuttava kaikin tavoin. Kaikilla on vaikeuksia elämässä mutta niiden voittaminen on jokaisen omissa käsissä.

Ihanaa että jaksoit lukea tänne saakka! Toivottavasti joku näistä esittelyistä inspiroi sinua tarttumaan johonkin uuteen teokseen. Mukavaa nojatuoli matkaa!