Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia tarjoaa nopeaa ja tehokasta apua erilaisiin elämäntilanteisiin. Olit sitten kriisissä, kamppailemassa ahdistuksen tai masennuksen kanssa, tai tarvitset tukea suurissa elämänmuutoksissa, lyhytterapia voi auttaa sinua eteenpäin. Riikka on aloittanut opintonsa Ratkaisukeskeiseksi lyhyterapeutiksi Siria:n koulutuksessa Jyväskylässä.  Mikäli kaipaat apua ja tukea, varaa aika Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan ja ota ensimmäinen askel kohti parempaa oloa ja hyvinvointia. Ajanvaraus on nyt avoinna, joten varaa aikasi pian ja anna itsellesi mahdollisuus parempaan huomiseen.

Kuinka pitkään hoitosarjaan sitoudun?

Terapia alkaa ensimmäisestä käynnistä jonka aikana kartoitetaan lyhytterapian tavoitteet. Terapeuttinen työskentely aloitetaan heti ensimmäisestä tapaamiskerrasta lähtien. Aikaa varatessasi et sitoudu kuin sille kyseiselle hoitokerralle, jokaisen hoitokerran päätteeksi varataan seuraava aika, mikäli sille koetaan tarvetta. Terapiassa käydään yleensä 1-10 kertaa, joskus 20 kertaa. Toisille yksi kerta lyhytterapiaa riittää avamaan solmuja, toiset tarvitsevat pidempiä hoitokokonaisuuksia. Käynnit voivat olla viikottaisia tai esimerkiksi parin viikon välein toteutuneita. Yhden käynnin pituus on 45minuuttia. 

Tarvitsenko lääkärin lähetteen tai kelan korvauspäätöksen?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalankynnyksen palvelu. Siihen ei tarvita lääkärin lähetettä vaan voit varata ajan suoraan ajanvarauksemme kautta. Terapia ei ole Kela-korvattavaa, siitä huolimatta lyhyterapia on kustannustehokas terapiamuoto sen lyhytkestoisuuden ja varhaisen saannin vuoksi. Lyhytterapiassa voidaan käydä mm. silloin kun asiakas odottaa varsinaista psykoterapiaan pääsyä. 

Kenelle ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii henkilöille, jotka haluavat käsitellä ja ratkaista tiettyjä ongelmia tai haasteita elämässään nopeasti ja tehokkaasti. Se sopii henkilöille, jotka haluavat keskittyä enemmän tulevaisuuteen ja positiivisiin muutoksiin, eivätkä niinkään menneisyyden tapahtumiin ja syihin. Terapia voi olla hyödyllistä esimerkiksi stressin, ahdistuksen, masennuksen, ihmissuhdeongelmien tai työuupumuksen kanssa kamppaileville henkilöille. Terapia on yleensä lyhytkestoinen ja keskittyy konkreettisiin tavoitteisiin ja ratkaisuihin.