Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalankynnyksen keskusteluapua, joka keskittyy nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Se sopii vaikeisiin elämäntilanteisiin ja ongelmiin tai silloin kun on ahdistuksen tai masennuksen kaltaisia oireita. Lyhytterapia tuo apua yksikö- pari- ja perhekriiseissä.  Sitä voidaan käyttää tukena suurissa elämänmuutoksissa tai silloin kun odotetaan psykoterapian käynnistymistä. Käyntien määrä vaihtelee 1-20 välillä tarpeen mukaan. 

Riikka ja Nara ovat aloittaneet syksyllä 2023 Jyväskylän avoimessa kesä yliopistossa Ratkaisukeskeisen lyhytterapeutti-opinnot. Haemme opintoihin liittyviä harjoitusasiakkaita. Mikäli olet kiinnostunut, voit varata ajan -> Ajanvaraus -> ratkaisukeskeinen lyhytterapia.

Hyvä tietää

Kuinka pitkään hoitosarjaan sitoudun?

Terapia alkaa ensimmäisestä käynnistä jonka aikana kartoitetaan lyhytterapian tavoitteet. Terapeuttinen työskentely aloitetaan heti ensimmäisestä tapaamiskerrasta lähtien. Aikaa varatessasi et sitoudu kuin sille kyseiselle hoitokerralle, jokaisen hoitokerran päätteeksi varataan seuraava aika, mikäli sille koetaan tarvetta. Terapiassa käydään yleensä 1-10 kertaa, joskus 20 kertaa. Toisille yksi kerta lyhytterapiaa riittää avamaan solmuja, toiset tarvitsevat pidempiä hoitokokonaisuuksia. Käynnit voivat olla viikottaisia tai esimerkiksi parin viikon välein toteutuneita. Yhden käynnin pituus on 45minuuttia. 

Tarvitsenko lääkärin lähetteen tai kelan korvauspäätöksen?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalankynnyksen palvelu. Siihen ei tarvita lääkärin lähetettä vaan voit varata ajan suoraan ajanvarauksemme kautta. Terapia ei ole Kela-korvattavaa, siitä huolimatta lyhyterapia on kustannustehokas terapiamuoto sen lyhytkestoisuuden ja varhaisen saannin vuoksi. Lyhytterapiassa voidaan käydä mm. silloin kun asiakas odottaa varsinaista psykoterapiaan pääsyä. 

Millainen on ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin tutkinto?


Hoitolamme Riikka ja Nara käy Jyväskylän avoimen kesäyliopiston järjestämää kaksivuotista Lyhytterapeutin koulutusta. Koulutus antaa valmiudet toimia ratkaisukeskeisenä lyhytterapeuttina. Koulutukseen sisältyy myös psykoterapeuttiset valmiudet- osio joka avaa ovet psykoterapeutin koulutuspolulle. Koulutus sisältää 100h harjoittelua oikeiden asiakkaiden kanssa.