DIGI-info

Kirjoita tekstisi tähän...

Työpaikan yleiset käytänteet

Työajat ja töihin tuleminen

Tule töihin vähintään 15 minuuttia ennen työvuorosi alkua, näin ehdi rauhassa vaihtaa vaatteesi ja tasata kiireen pois hartioiltasi. Kiireen tuntu välittyy aina asiakkaaseen ja meillä tavoitteena on luoda kiireetön ja rento tunnelma. Varaa itsellesi myös 15 minuuttia jokaisen työvuoron jälkeen työpäivän "sulkemiseen".

Työvaatetus

Pukeutuminen: Voit olla siisteissä ja neutraaleissa vaatteissa. Lämmöllä suosittelemme käyttämään kosmetologin työvaatetusta. Tärkeintä on että sinulla on työhön soveltuvat kengät ja siisti olemus. 

Jos sairastut

Jos sairastut: Ilmoita siitä välittömästi työnohjaajille yhteiseen WA ryhmään. Mieti, miten varatut asiakastyöt voidaan hoitaa joko niin, että vaihdat vuoroja toisen työntekijän kanssa tai mietit mihin ajankohtaan heille voisi tarjota korvaavaa aikaa. Mikäli mahdollista, hoida asiakkaiden informoiminen ja ajansiirto. Tämä on kosmetologin ammatin keskeinen toimintamalli sairastumistilanteissa.

Näytöt:

Näytöt: Näytöt suoritetaan joko näyttöpäivänä tai työnohjausaikojen sisällä. Työnohjausajat näkyvät ajanvarauksessasi, voit tulla niihin vaikka sinulle ei olisikaan silloin työvuoroa. Jos sinulla on silloin työvuoro on läsnäolo pakollinen. Työnohjauksessa käymme läpi harjoittelusi kulkua ja teemme suunnitelmia näyttöjäsi varten.

Markkinointi ja asiakashankinta

Markkinointi:

Odotamme kaikilta yrittäjämäistä työotetta mikä tarkoittaa sitä että opiskelija kantaa myös vastuuta asiakashankinnasta. Tee vähintään joka toinen kuukausi itsestäsi mainospostaus palvelutryhmä jyväskylään. Riikka on ryhmässä ylläpitäjä ja auttaa ryhmän sekä postauksen sisällön suunnittelun kanssa. Laita tästä postauksesta Screen shot opiskelijaohjaus WA ryhmään.

Liikkeen sisällä ja asiakastyössä voit kertoa asiakkaille tarjoamistasi ja muiden tarjoamista palveluista ja ehdottaa uuden ajan varaamista.

Voit rakentaa myyviä tuotehylly asetteluja ja ehdottaa markkinointiin uusia ideoita. 

Esitietokaavakkeet ja asiakaspalautteet 

Hoitolassamme on tarkkaan mietityt esitietokaavakkeet jotka jokainen asiakas täyttää ennen hoidon alkua. Sinun tehtäväsi on ottaa asiakas vastaan ja ohjata hänet täyttämään oman osuutensa esitietokaavakkeesta. Hoidon aikana ja hoidon päätteeksi sinä täytät oman osuutesi ja luovutat kaavakkeen asiakkaalle. Me emme kerää asiakkaiden henkilökohtaisia tietoja, jollei laki siihen velvoita.

Jokaisen asiakkaan päätteeksi annat asiakkaalle asiakaspalaute lomakkeen ja pyydät häntä täyttämään sen ja osoitat paikan johon palaute jätetään. Asiakaspalautteita käytämme markkinointiin sekä näyttöarviointien pohjana ja niillä seuraamme työskentelysi kehittymistä. 

Muut oheistyöt ja siisteys

Kaikki opiskelijat ja työntekijät osallistuvat hoitolan siistinä pitämiseen, tämä kattaa niin välinehuollon, odotustilan järjestelyn, pyykkihuollon, roskisten tyhjennyksen, vessan kuurauksen sekä lattioiden pesun.