KESTOPIGMENTOINTI

Eyeliner tyvitäyttö

Tyvitäyttö tarkoittaa ripsityven tummentamista kestopigmentointimenetelmällä. Lopputuloksena intensiivinen katse, tarvittaessa lopputulosta voidaan pehmentää, jolloin saavutamme luonnollisemman lopputuloksen. Vaihtoehtoisesti Eyeliner voi olla tarkkarajaisempi ja näkyvämpi. Kestopigmentointi säilyy silmissä vuodesta pariin vuoteen.

Muistutus kestopigmentoinnista + kotihoito-ohje

Kestopigmentointien hoitaminen kotona on tärkeää, jotta lopputulos olisi täydellinen.

Pigmentoinnin jälkeen:

- viikkon ajan:
- vältä käsitellyllä alueella vahvoja voiteita ja meikkaamista
- Vältä saunomista, voimakasta hikoilua ja uimista
- Mikäli pigmentoitu alue kutisee, käytä Bepanthen voidetta alueen

- Kuukauden ajan:
- Vältä auringon ottoa ja solariumia, käsitellyt alueet voi tarvittaessa suojata aurinkovoiteella.

- Pigmentoinnin jälkeen syntyvää hilseilyä EI SAA raapia eikä irroittaa.

Heti pigmentoinnin jälkeen

Heti toimenpiteen jälkeen pigmentointi näyttää 30-50% tummemmalta kuin toivottu lopputulos. Ylimääräinen väri kuitenkin irtoaa kuolleen ihosolukon mukana pois ja jälki pehmenee huomattavasti n. viikon kuluessa käsittelystä. Älä revi tai raavi ihon pinnalle mahdollisesti muodostunutta rupea, vaan anna sen aina irrota itsestään pesun tai rasvauksen yhteydessä.

Silmänrajauksien yhteydessä esiintyy muita pigmentointialueita näkyvämpää turvotusta joka kestää päivästä kahteen. Pienimuotoiset verenpurkaumat (mustelmat) ja näärännäpyt ovat myös mahdollisia.

Käsittely uusitaan noin 4-8 viikon kuluttua hyvän tuloksen saavuttamiseksi (aikaisintaan 4viikon päästä). Se on hyvä tehdä siksi, että väri ei välttämättä ensimmäisellä kerralla tartu joka kohtaan yhtä hyvin. Kuten me kaikki tiedämme, iho on elävä ja hengittävä elin ja värin tarttuminen riippuu ihon ominaisuuksista: esim. Paksu iho ei ole yhtä altis ottamaan väriä vastaan kuin ohut ja kuiva iho.

HUOMIO JÄLKIPIGMENTOINNIN MERKITYS

Jälkipigmentoinnin merkitys on kokonaisuuden kannalta vähintäänkin yhtä tärkeä kuin ensimmäisen pigmentoinnin.

Kestopigmentointi koostuu aina kahdesta käsittelykerrasta: ensimmäinen - pohjatyö ja toinen - huolto, jolloin laitetaan optimaalinen määrä pigmenttiä, silloin iho ottaa sitä vastaan paremmin ja nopeammin. Kertojen välillä tulee olla vähintään 4-8 viikkoa.Ensimmäisellä kerralla ei koskaan saada vietyä tarpeeksi väriä ihoon. Toisella kerralla korjaantuvat myös ne vaaleammat, värjätyt ja korjausta vaativat kohdat

Viikon kuluessa väri vaalenee huomattavasti, koska ihonalaiset verisuonet paranevat. Myös pintahaava paranee ja kuori lähtee, joka on pinnalle jääneellä pigmentillä värjättyä "kelmua". Pigmenttiä kuljetetaan dermikseen, johon se asettuu 28 päivän kuluessa (solun sykli) ja tuon ajan kuluttua väri kuultaa ihon läpi. Iho on tietynlainen suodatin, jonka väri riippuu elimistön omien pigmenttien määrästä. 1-2kk kuluttua väri vaalenee lisää ja alkuperäisestä väristä voi jäädä jäljelle enää noin 30-50%. Silloin tehdään huolto eli jälkipigmentointi.

Jokaisen käsittelyn jälkeen pigmenttiväriä poistuu ihosta yksilöllisesti, toisilla paljon, toisilla tuskin mitään.

Ihmisen iho on elävä elin ja toimii jokaisella eri tavoin. KOSKAAN ei voi ennalta tietää miten kudos ottaa värin vastaan, miten väripigmentti muuttuu ihmisen oman pigmentin kanssa joten jälkipigmentoinnissa katsotaan sitä kaikkea ja tehdään tarvittavat korjaukset.

Vasta jälkipigmentointi takaa tasaisen ja viimeistellyn lopputuloksen. Lopullinen väri ja tulos näkyy noin kuukauden kuluttua jälkipigmentoinnista.

MUISTUTAN VIELÄ ETTÄ KOTIHOITO-OHJEITA ON TÄRKEÄ NOUDATTAA!

Ensimmäisen pigmentoinnin jälkeen uusinta vahvistus on tehtävä 4-8viikon sisällä, jotta pigmentoinnin raamit on vielä nähtävissä. Jälkihoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen siirtää palvelun asiakkaan vastuulle. Voit ladata ja tulostaa kotihoito-ohjeet alta.