Brassin faktaa ja fiktiota

10.03.2021

Kesä ja bikinit ovat ihokarvojen poiston sesonkiaikaa, monet haluavat pitkäaikaisesti eroon häiritsevistä bikinialueen, säärten sekä kainalon alueen karvoituksesta. Parhaimpiin tuloksiin karvanpoistossa päästään kuitenkin ympärivuotisella sokeroinnilla. Jos karvan kasvua halutaan hillitä ja vähentää jopa "kokonaan" tulisi sokeroinnissa käydä säännöllisesti noin 4-6 viikon välein.

Mitä on brasilialainen sokerointi eli brassi?

Brasilialainen karvanpoisto, tuttavallisemmin Brassi, tarkoittaa ihokarvojen poisto genitaalialueelta joko kokonaan tai osittain. Brassien toteuttamistavoissa saattaa olla hoitolakohtaisia eroja. Meidän hoitolassamme brassisokeroinnissa poistetaan kaikki karvat häpykummulta aina pakaravakoon saakka. Toki asiakas itse määrittää karvanpoiston laajuuden; moni jättää häpykummulle pienen kaistaleen karvoitusta ja jotkut eivät halua että pakaravakoon kosketaan.

Monen mielessä on kysymys, sattuuko brassi? vastaus on, että harvemmin tulee vastaan asiakkaita jotka nukahtavat hoidon aikana mutta niitäkin on! Pääsääntöisesti ensimmäinen kerta on kaikkein epämiellyttävin. 

Kun käy brassissa säännöllisesti, maksimissaan kuuden viikon välein, on ihotuntemus paljon siedettävämpi sillä karva ei ehdi voimistua takaisin alkuperäiseen kuntoonsa.

Brassikertojen kertyessä karvan kasvu vähenee mikä edelleen lisää palvelun siedettävyyttä. On normaalia jännittää ensimmäistä hoitoaikaa, harva tulee paikalle täysin rennoin mielin. Asiakaspalvelijamme pyrkii luomaan tapahtumasta mahdollisimman rennon ja luontevan. Sinun toiveitasi kuunnellaan aktiivisesti koko palvelun ajan. Meillä on myös käytössä ihonpintapuudute, moni kokeilee sitä ensimmäisellä kerralla mutta yleensä siitä halutaan luopua kun brassikertoja on takana muutamia.

Pääseekö sokeroinnilla karvoista eroon lopullisesti?

Mikäli mielit karvatonta ihoa sinun tulisi käydä sokeroinnissa 3-6 viikon välein. Ihanteellisin väli on aluksi alle 4 viikkoa noin kolme hoitokerran ajan. Joillakin karvan määrä lähtee vähenemään radikaalisti jo ensimmäisen kerran jälkeen mutta nyrkkisääntönä on että kolmannen kerran jälkeen pitäisi jo näkyä tuloksia. On normaalia että ensimmäisen sokeroinnin lopputulos ei pysy sileänä pitkään vaan uinuvassa tilassa olevat karvat, joita ei ole vielä voitu sokeroida, voivat puskea esiin jo viikon kuluttua. Mitä useammin käyt sitä paremmin karvat siirtyvät samaan kasvusykliin ja lopputulos pysyy siistimpänä pidempään.

Pitääkö brassisokeroinnissa olla noloissa asennoissa?

Sinun ei tarvitse olla akrobaatti tai huippu notkea tyyppi jotta asiansa osaava ammattilainen pystyy suoriutumaan varaamastasi palvelusta. Ihan aluksi makoilet rauhassa selinmakuulla hoitopöydällä. Lopuksi pääset kylkimakuuasentoon polvet hieman koukussa ja siinä ne asennot onkin.

Sinun ei tarvitse miettiä yhtään mitään, ei edes sitä mitä tekijä ajattelee, todennäköisesti hänkään ei ajattele yhtään mitään. Häntä kiinnostaa vain karvat ja sinun hyvinvointisi. 

Miksi sokerointi, miksei höylä? 

Ensinnäkin sokerointi on makein tapa poistaa häiritsevät ihokarvat. Laadukkaan sokerin ja oikean tekniikan avulla saadan ihokarvat poistettua iholta näpsäkästi. Sokeroinnilla on monta merkittävää etua muihin karvanpoistomenetelmiin: 

  • ei haavoja, 
  • Iho kuoriutuu jolloin sisäänpäin kasvavien karvojen riski on pienempi
  • Kuorinta saa ihon tuntumaan pehmeältä ja hoitotuotteet imeytyvät ihoon paremmin.
  • Sopii kaikille ihoalueille, myös herkälle genitaalialueelle
  • Karvan kasvu heikkenee
  • Tulos pysyy siistimpänä pidempään.

Meillä C-kaaressa onnistuu sokeroinnin päästä varpaisiin sukupuoleen katsomatta.Sokerointi sopii erinomaisesti, genitaalialueen, bikinialueen, säärien, reisien, kainaloiden, käsivarsien, rinnan, selän ja kasvojen karvanpoistoon.

Milloin ei voi sokeroida?

Niinkuin kaikessa sokeroinnissa, brasilialaiseen sokerointiin tultaessa:

  • sokeroitavan alueen ihon tulee olla ehjä ja terve.
  • sokerointia ei voi tehdä auringonpolttamalle iholle.
  • Mikäli käytät tai olet käyttänyt Roaccutan kuuria voi sokerointiin tulla vasta 6kk kuurin loppumisen jälkeen.
  • ei saa olla kuumeessa.

Miten valmistautua sokerointiin?

Älä rasvaa sokeroitavaa aluetta samana päivänä kun olet tulossa brassiin. Kuorinnan voit suorittaa pari päivää ennen hoitoaikaasi. Sokerointi kuorii ihoa, joten liiallinen kuorinta voi stressata kehoa tarpeettomasti.

Puhtaus on puoliruokaa ja suojaa karvatupentulehduksilta, kannattaa varautua käymään pesulla ennen omaa aikaa ja oman ajan jälkeen. Meillä on tähän tarkoitukseen hyvät wc-tilat tarjolla.

Ja se tärkein, olisi hyvä jos karva on noin 5mm pitkää kun tule omalle ajalle. Näin sokerointi sujuu kaikkein joutuisammin.

Käy lukemassa vielä brassin kotihoito-ohjeet!