Kainalo Detox ja liikahikoilu

04.04.2023

 Kainaloiden aluellaa sijaitsee tolkuton määrä hikirauhasia. Niiden tarkoitus on auttaa kehoa neste- ja lämmönsäätelyssä sekä "myrkkyjen poistamisessa". Kaikki tämä tapahtuu hien erityksen kautta.

Luonnollisen Ph-arvon omaava iho ja hiki ei tuoksu millekään. Mikäli ihon Ph ja bakteerikannan balanssi horjahtaa voi seuraksena olla epämiellyttäviä, nenään pistäviä hajuja. Tätä lähdetään helposti korjaamaan kovilla kemikaaleilla ja pahimmillaan pahennetaan epätasapainotilaa, tukitaan iho huokosia ja imeytetään kemikaaleja ihoon. Toisaalta taas joillekin "äkäisemmät" deodorantit ovat ainoa toimiva vaihtoehto voimakkaasti hikoilevaan ja tuoksuvaan kainaloon.

Kainaloiden detox- hoidolla pyritään silkkisen sileään ja raikkaaseen kainalon alueeseen. Karvojen poiston lisäksi hoidon tavoitteena on palauttaa ihon optimaalinen Ph-arvo sekä bakteerikanta. Tällöin hiki ei haise ja olo pysyy raikkaana koko päivän. Unkarilainen terveysmuta imee ihosta epäpuhtauksia sekä tasoittaa ja kirkastaa ihon sävyä. (Meillä monilla vaatteet värjäävät kainalot tummiksi) Mikäli haaveilet kauniin vaaleista kainaloista, tällä hoidolla voit saavuttaa sen. Savipohjaisen mudan lisäksi käytämme hoidossa antibakteerista SaltSpring suolaliuosta joka puhdistaa ihoa kuona-aineista sekä normalisoi hiki-ja talirauhasten toimintaa.

Kainaloiden raikastus eli kirkastus palvelun eli DETOXin voit lisätä ajanvarauksessa lisäpalveluksi kaikkiin sokeripakettipalveluihin tai varata sen ihan omana palvelunaan. Tällöin palvelun keskiössä on sun kainaloiden luxus hemmotteluhetki. 

Hoito sisältää:

- kainaloiden puhdistus ja sokerointi tai vahaus

- MudBuddle-naamio

- SaltSpring-suolaliuoshoito 

Mitä voit odottaa hoidon jälkeen?

- Kainalosi pysyvät raikkaampina pidempään

- Vähennät ihosi kemikaalikuormaa, vaatteiden värijäämät lähtevät ihosta

- Kainalosi iho on tasaisempi ja kirkkaampi

Ongelmana liikahikoilu? 

Liikahikoilusta puhutaan kun ihmisen elimistö tuottaa hikeä sellaisia määriä että se haittaa ihmisen sosiaalista kanssakäymistä, pilaa vaatteita ja vaikeuttaa harrastamista ja työntekoa. Hikoilua voi esiintyä missäpäin kehoa tahansa: kainaloissa, selässä, käsissä, jaloissa, kasvoissa... Syitä liialliselle hien eritykselle on monia; stressi, paniikkikohtaus, vaihdevuodet, jonkin lääkkeen käyttö, maustettu ruoka, sairaus mutta aina ei löydy syytä.

Kainaloiden liikahikoilu pysyy useimmiten kurissa tavallisilla antiperspiranteilla, "dödöä" voidaan käyttää myös muilla hikoilevilla alueilla. Mikäli päivittäistavarakaupan antiperspirantit eivät ole riittäviä teholtaan, löytyy apteekista vielä tehokkaampia tuotteita kokeiltavaksi. Viime kädessä, jos mikään yllämainittu toimenpide ei auta, voit hakeutua Ihotautilääkärin pakeille. 

Haastavimmassa tapauksissa liikahikoilua voidaan hoitaa Intoforeesi- ja Botuliinitoksiini- hoidolla. Lääkehoidostakin voi olla apua. Riippuen hikoilun syistä, beetasalpaajat tuovat avun joillekin ja vaihdevuosien hormonikorvaushoito auttaa toisia. Lue lisää liikahikoilusta Terveyskirjastosta.

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00630/liikahikoilu?q=hiki

#detoxyourarmbits #kainaloidendetox #hiki #kainalot #sokerointi #vahaus