Odotusajan ihonhoito

19.01.2019

Onnea Raskaudestasi!

Odotusaikana ihon laatu, niin kasvoilla kuin vartalolla, voi muuttua täysin erillaiseksi kuin mitä se aiemmin on ollut. Kuiva iho voi muuttua kuivemmaksi, rasvainen ja epäpuhdas iho voi normalisoitua. Sekä kasvojen, että vartalon ihoa on hoidettava huolella, rintoja unohtamatta, näin voidaan ehkäistä ihon kuivumista, venymisarpien muodostumista sekä ylläpitää kasvojen luonnollista hehkua.

Tässä muutama vinkki kasvojen ja vartalon ihon hoitoon. Ohjeet ovat yleisluontoisia, yksilölliset ohjeistukset saat kasvo- ja vartalohoitojen yhteydessä.

Maksimoi hehkusi!

Kasvojen ihon hoito

Tärkeintä ihon hoidossa on puhtaus ja kosteutus. Raskauden alkuaikoina iho monesti näyttää väsyneeltä ja loppuaikoina voi esiintyä turvotusta.

KOTIHOITO:

  • Tehokkaat puhdistusaineet
  • Kevyt kuorinta joka toinen viikko
  • Kevyt silmänympärysvoide tuo apua tummiin silmän alusiin sekä luomien turvotukseen.
  • Raskauden aikana monelle muodostuu maksaläiskiä tai muita pigmenttimuutoksia, näitä voidaan ennalta ehkäistä hyvällä UV-suojavoiteella.

Vartalon ihon hoito

Vartalon iho kuivuu, ihoon voi kehittyä arpijuovia ja selluliittikin voi pahentua. Tähän vaikuttavat hormonaaliset muutokset, verenkierron heikkeneminen alaraajoissa sekä painon nousu. Koti hoitoon suositellaan päivittäistä kuivaharjausta, viikottaista vartalon kuorintaa sekä täyteläistä vartalovoidetta aamuin illoin, varsinkin venymisen kohteeksi joutuville alueille.

Rintojen hoito

Myös rinnat kokevat suuren muutoksen odotusajan ja imetyksen sekä imetyksen päättymisen jälkeen. 90% odottajista saa raskausarpia raskauden aikana rintoihin tai keskivartalon alueelle. Ihon kimmoisuutta voidaan ylläpitää oikeanlaisilla tuotteilla, samalla voidaan ennaltaehkäistä venymisarpien muodostumista rintoihin.

Hoitolahoidot

Odottava äiti tarvitsee myös hemmottelua ja rentoutumista, tässä suositukseni:

Täydellinen kasvohoito

Ihotyypin mukainen kasvohoito, sisältää ohjauksen oikeanlaisiin ihonhoidon rutiineihin. Kasvohoitoon sisältyy ihana dekolteen, kasvojen sekä niskan alueen hieronta.

Signeture kasvohoitomme tuovat avun hormonaalisiin haasteisiin kasvoilla.