Odotusajan ihonhoito – tarpeelliset vinkit

19.01.2019

Onnea Raskaudestasi!

Odotusaikana ihon laatu, niin kasvoilla kuin vartalolla, voi muuttua täysin erillaiseksi kuin mitä se aiemmin on ollut. Kuiva iho voi muuttua kuivemmaksi, rasvainen ja epäpuhdas iho voi normalisoitua. Sekä kasvojen että vartalonihoa on hoidettava huolella, rintoja unohtamatta, näin voidaan ehkäistä ihon kuivumista, venymisarpien muodostumista sekä ylläpitää kasvojen luonnollista hehkua.

Tässä muutama vinkki kasvojen ja vartalon ihon hoitoon. Ohjeet ovat yleisluontoisia, yksilölliset ohjeistukset saat kasvo- ja vartalohoitojen yhteydessä veloituksetta.


Maksimoi hehkusi!

Kasvojen ihon hoito

Tärkeintä ihon hoidossa on puhtaus ja kosteutus. Raskauden alkuaikoina iho monesti näyttää väsyneeltä ja loppuaikoina voi esiintyä turvotusta.

KOTIHOITO:

 • Tehokkaat puhdistusaineet
 • Kevyt kuorinta joka toinen viikko
 • Kevyt silmänympärysvoide tuo apua tummiin silmän alusiin sekä luomien turvotukseen.
 • Raskauden aikana monelle muodostuu maksaläiskiä tai muita pigmenttimuutoksia, näitä voidaan ennalta ehkäistä hyvällä UV-suojavoiteella.

TUOTESUOSITUKSET:

Puhdistustuotteet oman ihotyypin mukaisesti

Kuorinta: Anumati Naturals - Active Enzyme Cleansing:

Naamio: Anumati Naturals - Intense Hydration Mask

Seerumi: Anumati Naturals - Antioxidant Facial Serum: ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista, vähentää punoitusta.

Silmänympärysvoide: Anumati Naturals - Antioxidant Eye & Lip serum: vähentää silmänympärysihon turvotusta ja kosteuttaa tehokkaasti.

Hoitovoide: Anumati Naturals - suojaava päivävoide SPF25, kosteuttaa tehokkaasti, rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja vähentää punoistusta.

Huom. yksilölliset tuotesuositukset kasvohoitojen yhteydessä!

Kuinka ehkäistä ihon kuivuminen sekä venymisarvet?

Vartalon ihon hoito

Vartalon iho kuivuu, ihoon voi kehittyä arpijuovia ja selluliittikin voi pahentua. Tähän vaikuttavat hormonaaliset muutokset, verenkierron heikkeneminen alaraajoissa sekä painon nousu. Koti hoitoon suositellaan päivittäistä kuivaharjausta, viikottaista vartalon kuorintaa sekä täyteläistä vartalovoidetta aamuin illoin, varsinkin venymisen kohteeksi joutuville alueille.

TUOTESUOSITUKSET:

Kuivaharjaus:

 • Lapinnimeen helmen kuivaharjaushanska

  Kuorinta pehmentää ihoa sekä auttaa hoitotuotteita imeytymään paremmin. Kuivaharjaus vähentää turvotusta.

Puhdistus:

 • Hilla Suihkugeeli

  Puhdistaa ihon hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Miedot pesevät aineet puhdistavat ihoa ärsyttämättä ja ksylitoliyhdisteet kosteuttavat ihoa tehokkaasti.

Kuorinta:

 • Hilla Vartalokuorinta

  Mekaaninen kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon vartalon iholta hellävaraisesti. Saksanpähkinän siemen ja bambujauhe kuorivat vartalon ihoa tehokkaasti, ja antioksidanttinen hillauute suojaa ja kosteuttaa ihoa.

Vartalonaamio:

 • Hilla kosteuttava vartalonaamio

  Vartalonaamion sisältämät kallisarvoiset kasviöljyt syväkosteuttavat ja ravitsevat ihoa tehden siitä pehmeän ja heleän. Antioksidanttinen hillauute kirkastaa ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.

Seerumit:

 • Hilla rauhoittava vartaloseerumi

  Rauhoittava ja syväkosteuttava seerumi koko vartalolle. Tuote soveltuu myös atoopikoille ja lapsille kuivan ihon hoitoon.
 • Hilla selluliittiseerumi

  Kiinteyttää ja tehostaa aineenvaihduntaa selluliittialueilla.

Hoitovoide: 

 • Hilla kosteuttava vartalovoide

  Tehokkaasti kosteuttava täyteläinen vartalovoide sisältää ihoa hoitavia ja ravitsevia suomalaisia aktiiviaineita; kosteuttavaa betaiinia, ravitsevaa ja pehmentävää hillaöljyä sekä tehokkaan antioksidanttisuojan tuovaa hillauutetta.

Rintojen hoito

Myös rinnat kokevat suuren muutoksen odotusajan ja imetyksen sekä imetyksen päättymisen jälkeen. 90% odottajista saa raskausarpia raskauden aikana rintoihin tai keskivartalon alueelle. Ihon kimmoisuutta voidaan ylläpitää oikeanlaisilla tuotteilla, samalla voidaan ennaltaehkäistä venymisarpien muodostumista rintoihin.

TUOTESUOSITUKSET:

Hilla Rintaseerumi

Voidemainen rintaseerumi, joka ravitsee ihoa ja parantaa kimmoisuutta. Ainutlaatuisen rasvahappokoostumuksen omaava inkapähkinäöljy parantaa ihon kimmoisuutta ja ehkäisee venymisarpien syntymistä.

Hilla Rintavoide

Rintavoiteen sisältämä inkapähkinäöljy kiinteyttää rintojen ja dekolteen ihoa ja estää venymisarpien syntymistä sekä parantaa ihon kimmoisuutta. Luonnollinen polysakkaridi pullulaani silottaa ihoa ja häivyttää venymisarpia.

Hoitolahoidot

Odottava äiti tarvitsee myös hemmottelua ja rentoutumista, tässä suositukseni:

Täydellinen kasvohoito

Ihotyypin mukainen kasvohoito, sisältää ohjauksen oikeanlaisiin ihonhoidon rutiineihin. Kasvohoitoon sisältyy ihana dekolteen, kasvojen sekä niskan alueen hieronta.

Bion Enzyme Bliss- entsymaattisestikuoriva kasvohoito

Palauta ihosi luonnollinen hehku ja energiataso tällä tehokkaalla mutta lempeällä kasvohoidolla.