Timanttihionta

11.03.2021

Timanttihionta saattaa kuulostaa äkkiseltään melko hurjalta hoidolta, jos ei ole sellaisessa aikaisemmin käynyt. Timanttihionta on kuitenkin täysin kivuton hoito ja hyvin harvoin iholle jää punoistusta hoidon jälkeen. Voit siis lähteä hyvillä mielin hoidosta iho kauniin kuulaana ja hehkuvana. Eikä sinun tarvitse viritellä huiveja tai muita suojia kasvoja piilottamaan...ei edes maskia.

Timanttihionta perustuu erilaisille hoitopäille; On isoja päitä vartalolle ja pienempiä päitä kasvojen iholle, se mikä on hoidon tehokkuuden kannalta merkittävää on hoitopään karheus, niitäkin on eri asteisia. Näin pysytään ottamaan jokaisen asiakkaan oma ihotyyppi ja -laatu huomioon. Hoitopään hiovan ominaisuuden lisäksi hoito perustuu imuteholle jota säädetään asiakkaan ihotyypin ja hoitotavoitteiden mukaan. Iholla tunnet vain vähän imua sekä hoitopään joka kulkee kasvoillasi.

Mitä hoidolla voidaan saavuttaa?

Vaikka timanttihionta onkin täysin kivuton ihonhoito, se on samalla todella tuloksellinen. Erityisesti sarjahoidoilla saadaan näkyviä muutoksia aikaan.

Hoidolla saadaan häivytettyä juonteita; niin ilmejuonteita kun naururyppyjä, kukapa ei haluaisi?

Hoito tasaa ihon sävyä sekä struktuuria eli pintaa; venymäjäljet, aknearvet ja maksaläiskät eheytyvät ja vaalenevat. Mikäli ihosi tuntuu käteensi karhealta, on tämä sinun hoitosi!

Niissä tapauksissa joissa iho on herkkä ja herkästi reagoiva on timanttihionta oivallinen hoito hyviin tuloksiin. Herkkäihoisille hoito vaikuttaa ihoa vahvistavasti jolloin iho ei enää reagoi yhtä vahvasti ärsykkeisiin, toisin sanoen punoittele yhtä paljon. Hoidossa ei käytetä mitään tiettyjä kosmetiikkatuotteita joten tämä sopii myös kosmetiikkalle allergisoituneille tai herkistyneille.

Mustapäistä ja miliumeista kärsivä, on päässyt ongelmistaan eroon.

Rasvaisesta ihosta ja aknesta kärsivä on saanut ihonsa tasapainotettua.. tarinoita on monia.

Timanttihiontaa vartalolle?

Timanttihiontaa voidaan tehdä myös muille kehon alueelle. Kaikki alueet päästä varpaisiin soveltuvat timanttihiontaan. Joillakin voi esimerkiksi decolteen alueelle tulla tukkeumaa ja nousta näppyjä. Toisitte taas yläselkä voi olla ongelma-aluetta, yläselässä on enemmän suuria tukkeutuvia talirauhalia. Timanttihiontaa voidaan käyttää myös sisäänkasvaneiden karvojen hoitoon. Näille alueille on olemassa omat hoitopäänsä, ja näitä alueita voidaan hoitaa yhtälailla, kuin mitä tahansa muutakin aluetta.

Timanttihionta poistaa kuolleita ihosoluja ja sekä stimuloi terveiden solujen toimintaa. Hionta lisää kollageenin ja elastaanin tuotantoa sekä parantaa iholle laitettavien voiteiden imeytymistä ja tehoa.

Hoitokohteet:

 • harmahtava ja elottoman näköinen iho
 • auringon vaurioittama iho
 • pigmenttimuutokset
 • akne ja aknearvet
 • vanhenemismuutokset ihossa
 • rasvainen iho
 • tukkeumat
 • laajentuneet ihohuokoset
 • mustapäät ja miliumit

Riittääkö yksi hoitokerta?

Tehokkainta timanttihionta on sarjahoitona, varsinkin silloin, kun yritetään saavuttaa jotain näkyvämpää tulosta. Perushoidoksi ihon kirkastamiseen ja tukkeumien poistoon riittää yksi hoitokerta. Kuitenkin silloin, jos lähdetään hoitamaan esimerkiksi aknearpia, tai kiinteyttämään ihoa tai vaikkapa tasoittamaan pigmettimuutoksia, kannattaa valita sarjahoito. Sarjahoitoa tehdään yleensä 4-6 kertaa viikon välein. Tämän jälkeen voidaan katsoa, kuinka iho on hoitoihin vastannut ja tämän jälkeen harventaa hoitovälejä.

Iloisessa hoitolassamme sinua palvelevat Noora, Pia ja Riikka.

Mitä sinun tulee tietää hoidon jälkeisestä ajasta eli kotihoito-ohjeet

 • Auringonvaloa tulee välttää vähintään ensimmäiset 3 vrk, koska ihon luonnollinen suojakerros on kuorittu pois, ja iho on herkkä altistumaan pigmenttimuutoksille. Suojaa iho hyvin korkean suojakertoimen omaavilla voiteilla. Hoitoa suositellaankin mieluiten syksystä keväälle tehtäväksi ja kesällä muita hoitoja, esimerkiksi vahvistavia, suojaavia ja kosteuttavia hoitoja.
 • Suojaa ja kosteuta ihoa hyvin. Nyt saat kaikki tehoaineet hyvin imeytymään ihoosi. Vaikka timanttihionta on kivuton hoito, iho saattaa tuntua kiristelevältä tai nipistelevältä. Tämä on aivan normaalia ja kuuluu asiaan. Muista kosteuttaa ihoa hyvin.
 • Ihoa kannattaa huuhdella kylmällä vedellä
 • Jos ei ole pakko, niin älä meikkaa samana päivänä, jos on pakko, käytä mineraalimeikkejä, jotka ovat luonnollisempia ja antavat ihon hengittää.
 • Saunaa ja muita kuumia paikkoja kannattaa välttää viikon verran.
 • Voit hyödyntää ihon kuorintaa ja antaa iholle tehoaineita ja lisätä naamioiden käyttökertoja.

Milloin timanttihiontaa ei voi tehdä?

Vaikka timanttihionta sopiikin melkein kaikille, on olemassa myös tilanteita, jolloin timanttihiontaa ei voi tehdä. Näitä ovat mm

 • Olet käyttänyt voimakkaita kuorintoja, tai A-vitamiinipitoisia voiteita viimeiseen kuukautee. Myös aknelääkitys Roacutan on sellainen, että timanttihiontaa ei voida tehdä.
 • Kortisonilääkitys
 • Herpes tai muu aktiivinen tulehdus
 • Psoriasis

Tämän postauksen tarjosi Kosmetologimme