Sokeroidun ihon hoito

29.04.2023

Sokeroitu iho on parhaimmillaan pehmeä, kimmoisa ja virheetön. Hyvin hoidettu iho on ilo kantajalleen ja karvanpoistokin sujuu mielekkäämmin. Suosittelemme sokeroidun ihon tärkeimmäksi hoitomenetelmäksi riittävän säännöllistä sokerointia. Mikäli sinulla on taipumusta iho ongelmiin, johtuen karvan kasvusta. On paras tapa taistella tätä ongelmaa vastaan riittävän säännöllinen ja tiheä sokeroinnilla, näin karvatuppi saadaan mahdollisimman nopeasti "eliminoitua". Ei karvaa = ei ongelmaa.

Karvankasvun hillintä

Mikäli haluat edesauttaa karvankasvun vähenemistä sekä karvan laadun heikkenemistä voit ottaa päivittäiseen käyttöön Depileven Depil Moussen. Vaahtomainen tuote kosteuttaa ja virkistää ihoa sekä heikentää karvankasvua, kun käytät sitä päivittäin viikonajan karvanpoiston jälkeen.

Päivittäinen puhdistus

Intiimialueen päivittäiseen puhditukseen suosittelemme intiimialueelle optimoituja tuotteita. Alexandrian Presept toimii puhdistavana tuotteena kasvoveden tavoin myös intiimialueella ja kainaloissa. Voit annostella tuotetta vanulapulle ja pyyhkiä alueen puhtaaksi liasta ja öljystä.  Pesevämpään ja hoitavampaan puhdistukseen suosittelemme Lip Intimate Care Cleansing + Moisturising Oil Prebiotic + Postbiotic puhdistus/hoitoöljyä. Tuote on hajusteeton ja erityisesti intiimialueelle tarkoitettu hoitotuote, joka tukee ihon mikrobiomia. Voit käyttää sitä intiimialueen puhdistukseen ja kosteutukseen. Voit käyttää sitä suihkussa saippuan sijaan, mutta sen voi jättää myös iholle kun haluat hoitavampaa tehoa.

Kuorinta ja sisäänpäinkasvaneiden karvojen hoito

Mitä enemmän sokerointia on takana, sitä heiveröisemmäksi uusi karvava karva muodostuu. Jossain vaiheessa voi käydä niin, että karva muodostuu niin heikoksi ettei jaksa porautua ihon läpi. Tällöin karva alkaa kasvaa takaisin sisäänpäin ja elimistö tulkitsee karvan vierasesineeksi ja kehittää tulehduksen karvaa vastaan. Ihon kuorinta ja kosteutus pitää huolen siitä että iho on mahdollisimman pehmeä karvan läpäistäväksi. Kuivaharjaus sopii yleensä mainiosti esimerkiksi säärten ja isojen alueiden kuorintaan. Kuivaharjauksella on myös ihoa napakoittavia ja ihon pintaa tasaavia ominaisuuksia, kannattaa siis ottaa kuivaharjauskesta kaikki hyöty irti. Sehän on alkuinvestoinnin jälkeen miltei ilmaista. 

Toisinaan iho on herkkä ja kaipaa hellävaraisempaa kuorintaa. Tällöin Saltspring - kuolleenmeren suolakuorinta tai happopohkaiset kuorinnat tuovat avun. Varoitus: liiallinen happokuorinta voi kuivattaa ihoa, muista siis kosteutus ja maltillinen kuorintatahti!

Karvatupen tulehdukset ja ihon rauhoittaminen

Meiltä löytyy muutamiakin tuotteita tilanteeseen, jossa iholle on alkanut muodustua tulehdusreaktio karvaa vastaan. Tunnistat tällaisen tilanteen punoittavasta värimuutoksesta iholla, toisinaan muutos näyttää finniltä. Depileven folisan on salisyylipohjainen täsmähoitotuote tulehtuneeseen kohtaan. (toimii myös finneille ja känsille) Voit käyttää sitä pistemäisesti päivittäin, kunnes tulehdus on saatu hallintaan. Pfb vanish ja ultra ovat myös happopohjaisia ihon kuorioita ja tulehduksen hoitajia, voit käyttää näitä tuotteita myös ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa. Ultra-versiossa on myös ihoa vaalentavia ominaisuuksia, mikäli sinulla on tummentumaa intiimialueella tai esimerkiksi kainaloissa taikka ylähuulessa, tuo tämä hoitotuote siihen avun. 

Isoille tulehtuineille alueille suosittelemme Saltspring kuorintaan yhdistettynä Mud Puddle- savinaamioon. Savinaamio rauhoittaa ihoreaktioita ja imee epäpuhtauksia itseensä. 

ihon kosteutus

Kaikkein merkittävintä on ihon ravitseminen ja kosteutus. Öljypohjaiset tuotteet pitävät ihon pehmeänä mutta vasta hyvin kosteutettu iho toimii optimaalisesti. Phenomen-all yhdistettynä Essential tonic-hoitosuihkeeseen on todella lyömätön yhdistelmä ihoa kosteuttavia sekä pehmentäviä ja ravitsevia raaka-aineita. 

Tässä esimerkki hoito-ohjelma sokeroidun ihon parhaaksi. Oman toimivan yhdistelmän omaan arkeen sopivaksi löydät vain kokeilemalla ja yhdistelemällä erilaisia tuotekomboja.


Tuotteet